Wiosna juz w pelni, wiec czas zeby troche sie za siebie wziasc. Zaczelam od zmian sniadaniowych: zamiast slodkich crossaintow i latte lub herbaty z mlekiem od dzis przerzucam sie na owsianke:). Moja owsianka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu (no i chyba nie musze dodawac ze i zdrowa;), ma mnostwo witamin i blonnika). Do miski wsypujemy 3 lyzki blyskawicznych platkow owsianych, 1 lyzke otrebow pszennych, kilka posiekanych migdalow, mieszamy wszystko. Zalewamy mlekiem i troche podgrzewamy (w mojej leniwej wersji to 10 sekund w mikrofali), dodajemy pokrojonego malego banana. Do picia proponuje pyszne smoothie, i juz, wiosenne sniadanko gotowe.
Smacznego!:)
Smacznego!:)
The spring has come, so it is time to look better after ourselves. I started with some breakfast changes: from now on, instead of sweet croissants with latte or milk tea I am changing to porridge:). My porridge is really easy and quick to make (and I think I don't need to add how heathly it is as well;), it is got plenty of vitamins and fibre). First, into a small bowl, I put 3 spoons of pre-cooked oats, 1 spoon of wheat bran and a few chopped almonds, mix everything. Next, pour in some milk and warm up the whole thing a bit (in my lazy version it means 10 seconds in a microwave), then add small, chopped banana. And to drink I recommend delicious smoothie. That's it, a spring breakfast is ready.
Bon apetit!:)
Bon apetit!:)
3 comments:
Smacznego! Po takim śniadaniu zdrowie murowane!
Pozdrawiam serdecznie.
Owsianka to rowniez moje ulubiopne sniadanie. jadam ja w jeszcze bardziej ekstremalnej postaci- zalewam wrzatkiem! na poczatku smakowala okropnie w miedzyczasie bardzo ja lubie. :-)
Magoda, tez mam taka nadzieje, bo ze zdrowiem u mnie ostatnio roznie...:)
Violcio, fajnie ze nie jestem jedyna fanka owsianki;).
Pozdrowienia!
Post a Comment